Прийшла пора холодів і сірості зимових днів, та прогулюючись вечірніми вулицями українських міст, вже часто прикрашених новорічним декором, навіть уперті скептики і песимісти відчувають радість очікування чогось прекрасного. Зимова пора — час мрій, планів та здійснення бажань.

Наприкінці листопада я провела опитування громадян на вулицях Києва: респонденти — молоді люди, сім’ї з маленькими дітьми — охоче ділилися планами та ідеями святкування Нового 2015 Року та своїм баченням символу зимових свят, головної новорічної ялинки. Маю сказати, що питання про приємні клопоти викликали посмішку на обличчях киян і вони радо ділилися планами повести дітей в театр на балет «Лускунчик» чи то поїздкою на вихідні в Карпати.wml6Atf-iNQ

Не дивлячись на складні часи і тривогу, святкування новорічних свят в Україні відбудеться, що радує, з українським колоритом19.12.2014 -19.01.2015 в Києві на Софійській площі відбудеться святкування Нового року та Різдва. В 2015 році головна новорічна ялинка України змінює місце розташування і перебуватиме на Софійській площі. Софійська площа розташована поруч з однією з найстаріших пам’яток України — Софійському соборі. Тут відбудуться українські традиційні свята і буде побудоване Різдвяне містечко.
Вперше в історії України під час святкування Нового року та Різдва 2015 буде чути лише українську пісню. В кінці кінців всі організатори прагнуть відновити традиційне новорічне святкування і розпочати проводити справжній український Новий рік.
«Новий рік в Софії» об’єднають фестивалі: Фестиваль Святого Миколая, Відкриття резиденції Святого Миколая, офіційне відкриття головної новорічної ялинки, святкування в новорічну ніч і Різдво «Країна мрій 2015″.
На Різдвяній сцені виступлять українські співаки у супроводі Національного симфонічного оркестру «Київ-Класик».
На території Софійського собору будуть відкриті: Резиденція Святого Миколая, місто льодових скульптур та багато іншого…

Проте кожне місто України славиться своїм колоритом: у Вінниці на час зимових свят відкриває свої двері Резиденція Діда Мороза, у Львові — фабрика Святого Миколая та ін. Пропоную 5 ідей проведення зимових свят, не обмежуючись гостюванням у рідних, друзів та  дегустацією олів’є, приготованого за різними рецептами. Отже:

— Тематичні вечірки — нестандартний спосіб спілкування з друзями, який передбачає підготовку, сценарій, креативний підхід до вибору костюмів. Ця ідея чудова для молодих сімей, оскільки костюми та декор можна  разом виготовити з різних матеріалів. Спільна творчість об’єднує і надихає.

— Підкорення нових гірських вершин для активної молоді. На сьогоднішній день багато туристичних фірм пропонують бюджетні поїздки на кілька днів в Карпати.

— Новий Рік в українському стилі: в українських костюмах, в супроводі української музики та традиційних конкурсів.

— Щоб відчути себе трошки чарівником, гарною ідеєю є зробити свято іншим — провести майстер-класи з виготовлення новорічних листівок, декору, напекти і прикрасити печиво, будиночки з печива тощо. Для реалізації таких ідей не треба мати багато коштів на рахунку в банку, достатньо долучити друзів та інших однодумців і налагодити вашу роботу.

— Зібратися з друзями біля  головної ялинки вашого міста та взяти участь в масових організованих святкуваннях. В цьому випадку ви відчуєте атмосферу свята в місті.

Не важливо, святкуватимете ви вдвох з коханою людиною, чи в веселій компанії друзів та рідних, сусідів, вдома чи подороуючи, пам’ятайте, атмосфера ваших свят в ваших руках.