экономия

В кожного в житті була ситуація, коли в тебе не вистачало грошей до стипендії, заробітної плати і т.п. В цей час конкретні поради з економії були б на вагу золота. Саме тому я і ще дві дівчини вирішили на собі перевірити основні способи економії і прожити за 140 гривень один тиждень.

Погоджуючись на участь у експерименті, я не могла собі уявити, як прожити за ці кошти цілий тиждень.

Готуючись до такого «подвигу», вирішила спитати в знайомих і випадкових людей з вулиці, про способи економії. І знаєте що, мені друзі запропонували грошову допомогу, бо думали, що я це нереально. Одні казали, ніби при необхідності можна прожити і на меншу суму грошей, інші пропонували потрапити за грати на 15 діб, тихо вмерти, менше їсти чи взагалі пити лише воду. Також були й радикальніші поради, але краще їх не афішувати, бо знайдеться людина, яка прислухається і накоїть дурниць.

Тож, день 1: я не витратила ні копійки, бо в мене у холодильнику були продукти і ще різні крупи. Я за цілий день їла лише 2 рази. Спасибі сесії, після важкого дня навіть їсти не хочеться.

День 2: мені дуже хотілось солодкого (я по життю ласунка)) ). Але, боячись витратити всі гроші за 2-3 дні, я відмовила собі в солодкому, каві (під час перерв і по дорозі додому), не їла в фаст-фудах (бо це дуже дорого). За день я витратила 64 гривні, купила собі рис (10 грн.), цукор (9,80 грн.), хліб (5,60 грн.), яйця (10 шт. – 13,60 грн.), вершкове масло (14,20 грн.), кисіль (на 10 грн.) + пакет (0,80 грн.). З цих продуктів приготувала собі вечерю. Увечері мене пригостили цукеркою))) це була найкраща подія за цілий день!

День 3: Сніданок (хліб з маслом + чай з цукром). Перед виходом на навчання, я добре поїла (рисову кашу з молоком). Цілий день була ситою, навіть не хотілось їсти. Ввечері ходила на показ Фестивалю документального кіно про права людини DOCUDAYS. UA, де нас пригощали чаєм і різними смаколиками. Вечір був чудовий) я не витратила ні копійки, провела час цікаво, а головне – і з користю.

День 4: Початок був таким самим як і вчора, за цілий день я витратила лише 20- 24 грн. (купила суміш заморожених овочів). Втомлена і сонна я повернулася до гуртожитку, їсти навіть настрою не було. Але, вищі сили зглянулись наді мною і випадково в хлопця моєї сусідки по кімнаті був день народження! І знову мене пригостили шматочком надзвичайно смачного торту)))) Це збадьорило мене і я провела решту вечора в хорошому гуморі. І тоді я подумала, що може мені усі гроші, що лишились витратити на солодощі і так прожити ще 2 дні? Та це до хорошого не призвело б. Тому, я вирахувала, скільки в мене залишилось грошей: ще 2 дні і 52 гривні. Думаю в мене вийде!

Далі буде…