«Зміни починаються з тебе», «ти можеш змінити світ», «зміни світ на краще»…Саме ці фрази є дуже популярними серед молоді. Але у Харкові нам здалося, що ми ще не готові змінюватись насправді і на власному прикладі показувати як може маленька людина зробити свій внесок в розвиток громадянського суспільства.
У Харкові ми провели невеликий експеримент серед студентів одного з харківських вузів. Посеред холу університету ми поставили пляшку, яка перешкоджала руху студентам і забруднювала їх університет. Реакція прохожих на таке сміття нас неприємно здивувала. Тільки 4 людини з 157 зуміли підняти пляшку і викинути її в сміття. Інші — проходили повз і навіть не намагалися очистити свою дорогу від зайвого. Чи то людям насправді байдуже, чи то вони просто боялися бути «білими воронами» сказати складно, але на основі маленького прикладу ми прийшли до висновку, що прагнення до змін поки що тільки на словах.
Однак, хочемо нагадати, великі справи починаються з маленьких кроків. Для покращення нашого життя і середовища від кожного потрібно зовсім трохи — наприклад, підняти сміття і викинути його.
Зміни потребують рішучих дій! Зміни не терплять страху виділятись серед інших! Зміни не терплять байдужості! Давайте не бути реформаторами на словах і перекладати відповідальність за наш добробут на когось іншого, давайте будемо «білими воронами» і разом змінювати наше життя на краще!